“Verteld worden dat je gewaardeerd wordt, is het eenvoudigste en
tegelijkertijd misschien wel het meest waardevolle wat je te horen
kunt krijgen.”

begeleiding
De begeleider
Dagbesteding / Werkervaring

Dagbesteding / Werkervaring

Dagbesteding

Speciaal voor mensen die moeite hebben met invulling geven aan hun dag maar die zich wel nuttig willen voelen. Wij bieden dagbesteding met verschillende inzet gebieden of werkzaamheden.  Voor de cliënt is het prettig om een zinvolle invulling van de dag te hebben en zich hierdoor weer gewaardeert te voelen. Er wordt gewerkt in teamverband maar gecoacht op het individue.  Het team bestaat uit mensen die allemaal moeite hebben met het zelf uitvoeren van activiteiten gedurende de dag. Niemand hoeft zich dus te schamen want iedereen weet hoe dit voelt. 

Afhankelijk van de afspraken die wij maken met de gemeente, jouw behandelaars of jouw familie kom je 1 of meerdere dagdelen activiteiten doen bij Stichting Re-Ma.  Samen met jou onderzoeken wij welke leerdoelen er zijn en welke belastbaarheid het beste bij jou past. We kijken namelijk per persoon wat het beste past qua dag besteding zodat iedereen op het eigen niveau inzet kan tonen en zichzelf nuttig kan voelen. Het is geen wedstrijd over wie het beste is dus geeft dat de vrijheid om te kunnen zijn wie jij bent.

Uiteraard wisselen we van activiteiten zodat de dagbesteding ook leuk en uitdagend zal blijven. Blijkt nu dat jij je ergens heel fijn bij voelt dan kunnen we ons ook richten op het gebied waar jouw passie ligt. Dagbesteding moet vooral leuk zijn en prettig en passen als een echt maatkostuum. Wij nodigen je graag uit om een keertje kennis te komen maken zodat we je alles kunnen laten zien. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Dagbesteding wordt over het algemeen betaald uit het pgb, door middel van ZIN of door de WLZ.

Werkervaring

Wegens de diversiteit aan taken die wij kunnen bieden aan onze cliënten zijn wij ook een zeer specialistisch en uitgebreid leer bedrijf. Dit is handig voor mensen die verder willen in de maatschappij maar nog onzeker zijn over hun vaardigheden of werk ervaring. Denk bijvoorbeeld aan het terugkeren  in het arbeidsproces na ziekte of vanuit een uitkering. Of, wanneer je klaar bent met jouw opleiding en je nog niet zeker weet of je dit in de praktijk kan toepassen. 

Wij helpen en begeleiden mensen graag om zichzelf zekerder te voelen. Hiervoor bieden wij handvatten en kennis plus kunde. Onze begeleiders simuleren graag een bestaande werkplek met je zodat er “on the Job” heel gericht gekeken kan worden welke vaardigheden er nog verstevigd moeten worden. Met een uitgebreid doelstellingen plan werken wij richting de overstap naar een echte baan. Hierdoor zorgen wij dat jij jezelf meer vertrouwd voelt met de werkzaamheden en met meer zelf vertrouwen jouw toekomst in kan gaan.

Om zeker te weten of wij echt in de goede richting aan het werken zijn, laten we je ook proeven aan andere activiteiten.  Natuurlijk is dit wel als jij hiervoor open staat. We laten je dan rouleren tussen verschillende werkzaamheden zodat jij kan kijken wat het beste bij jou past. Doordat wij samen werken met verschillende bedrijven kunnen wij je ook als tussenstap eerst stage laten lopen. Tijdens deze stage wordt je nog steeds bij gestaan door een begeleider zodat je alle puntjes op de i kan leren zetten.  Wanneer we samen met jou het doel bereiken zullen wij enorm trots zijn op de groei die jij hebt gemaakt. Wij wensen je dan een geweldige carrière toe en hopen dat jij de rest van je leven je doelen waar kan maken.

Neem eens contact met ons op en maak een afspraak om te komen kennismaken. Wij kunnen je dan precies laten zien waarom wij zo enthousiast zijn.

Extra Coaching en Begeleiding

Soms komt het voor dat enkel het bieden van dagbesteding of toewerken naar meer werkervaring niet voldoende is voor een cliënt. Dat is helemaal niet erg natuurlijk want iedereen heeft de ruimte om het eigen pad van ontplooiing te bewandelen. Soms is het dan nodig dat er wat extra inzet gedaan wordt om alsnog alle doelen te kunnen bereiken.

Voor deze situaties bieden wij extra coaching en begeleidingsarrangementen. Deze trajecten worden afgestemd op de wensen en problematiek van de cliënt. Er wordt samen met de gemeente, de behandelaar of de familie gekeken hoe de financiering hiervan vorm gegeven gaat worden. Voor de cliënt zal deze extra inzet helpen om nog prettiger en stabieler te kunnen genieten van het leven.

Voor de extra coaching en begeleiding werken wij samen met organisaties die veel expertise hebben op dit vlak. Dit is belangrijk want wij vinden dat de cliënt het beste maatkostuum moet kunnen krijgen wat nodig is. De begeleiding/coaching kan plaatsvinden tijdens de dagbesteding of  tijdens het opdoen van werkervaring maar kan zo nodig ook bij de cliënt thuis plaatsvinden.

Voor mensen die ASS gerelateerde vragen of problematiek hebben werken wij samen met Gezinsbegeleiding Autisme. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden en steunen van mensen die in de breedste zin van het woord iets van ASS hebben. Van PDD Nos tot Asperger en van ADHD tot MCDD. Klik hier om hier meer over te lezen!

Voor mensen met andere vragen of problematiek werken wij samen met Ego Centralis. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden en coachen van mensen met bijvoorbeeld Trauma + posttraumatische groei, psychische vragen/problematiek, zijnsoriëntatie, overbruggingszorg en gezinsproblematiek. Klik hier om hier meer over te lezen!

Naar boven