"Als je de hulp van een ander accepteert, dan betekend dit niet dat je gefaald hebt. Het betekent dat je er niet alleen voor staat! "

social-media-g149634572_640
Partners
Het samenwerkingsverband

Door samen te werken wordt onze begeleiding nog beter!

Vanzelfsprekend hebben wij niet alle wijsheid in pacht als jong, enthousiast en gedreven organisatie. Daarom voeren we nauw overleg en werken we samen met diverse externe partijen, waaronder ROC Rivor, S.B.B en zoals al eerder genoemd, Werkzaak Rivierenland, RivierenlandKanMeer (regionaal),  etc. Ook hebben we warme banden met lokale ondernemingen om, waar mogelijk, op andere locaties werkervaring op te doen.

Uiteraard hebben we, op diverse vakgebieden, certificeringen verworven in de loop der jaren. Mocht in de nabije toekomst blijken dat we te maken zullen hebben met de wat ‘zwaardere’ cases, is er een uitgebreid netwerk aanwezig van specialisten op diverse vakgebieden.

We werken samen met en laten ons adviseren door:

Gezinsbegeleiding Autisme – Dit zeer warme en vriendelijke coaching en begeleidingsbedrijf heeft als specialisme het helpen en ondersteunen van mensen & gezinnen waar Ass problematiek speelt in de breedste zin van het woord. Van Asperger tot PDD NOS en van ADHD tot MCDD. Door hun unieke werkwijze maken zij een enorm postief verschil voor heel veel gezinnen en personen in Midden Nederland. Zij helpen gezinnen en individuen om weer samen te werken aan een (opnieuw) leefbare en evenwichtige situatie in het gezin en de maatschappij. Ze leren om weer om te gaan met elkaar en te kunnen leven met elkaars tekortkomingen en mogelijkheden.  Er wordt uiteraard ook gekeken naar de sociale omgeving en deze wordt bij de begeleiding betrokken. Denk aan school, het werk, de sportclub, vrienden en familieleden.  Ze leren iedereen vertrouwd te raken met Autisme zodat er meer begrip ontstaat voor de persoon en/of het gezin die te maken heeft met ASS problematiek. 

gb-autisme

Hier hoort natuurlijk ook bij het vinden van dagbesteding of het opdoen van werkervaring. Dat levert stichting Re-Ma. Meer informatie over GB-Autisme kan je hier vinden! 

We hebben onze dienstverlening uitgebreid met een geweldig partnerschap.

Het draagt bij aan meer wel bevinden en mensen ervaren hierdoor een stukje zingeving. In de jaren dat wij bestaan hebben wij ontdekt dat er bij verschillende mensen nog veel meer kan spelen.  Dan is de dag besteding natuurlijk heel erg fijn maar blijven mensen rondlopen met andere problemen. Denk aan trauma, psychische problemen, hechtingsproblemen en zelfredzaamheidsproblemen. Ook zijn er mensen die patronen willen doorbreken of rondlopen met onbeantwoorde levensvragen. Voor sommige is het belangrijk dat zij gesteund worden terwijl zij op een wachtlijst staan voor het krijgen van behandeling / therapie voor waar zij problemen mee ervaren.

Daarom werken wij graag samen met de coaches van Ego Centralis! Zij begeleiden / coachen onze mensen waar nodig in de thuis omgeving of hier op locatie. Zij dienen als klank en advies bord voor grote vragen die er spelen. Zij stappen niet weg en bieden maatwerk voorzieningen  om zodoende de cliënten van stichting Re-Ma zo goed als mogelijk bij te staan. Naast het opdoen van werkervaring en het hebben van dagbesteding kunnen onze cliënten 100% aan zichzelf werken hierdoor. 

Ego Centralis

 

Voor meer informatie over Ego Centralis kan je hier hun website vinden.! 

Naar boven